Patent Hizmetleri
Araştırma/ İnceleme Raporlarına Karşı Görüş
Patentler tescil edilene kadar dinamik yapılardır. Başvuru kapsamını aşmadıkça, tescil edilene kadar Türk Patent ve Marka Kurumunun düzenlediği araştırma ve/veya inceleme raporlarına göre açıklamalar eklenebilir ya da üzerlerinde değişiklik yapılabilir. Patentin tescili için hayati önem taşıyan bu adımın, özellikle vekil ile beraber yürütülmesi gerekir. Araştırma ve inceleme raporlarının başvuru tarihinden en az 1 yıl sonra geldiği düşünüldüğünde bu aşamanın vekil ve başvuru sahibi arasında sadece mail üzerinden haberleşme ile yürütülmesi geri dönülmez hak kayıplarına yol açabilmektedir. Bu nedenle Normpatent, bu aşamada yüz yüze ya da online toplantı yapmadan karşı görüş hazırlama işlemlerine başlamaz.
Araştırma/ İnceleme Raporunda benzer görülen dokümanlar belirtilmiş. Benden bu dokümanlar ile farkları yazmam isteniyor ne yapmalıyım?
Patent tescil sürecinin iki kutbu vardır. Bunlardan biri buluşa dair teknik bilgiye sahip olan buluş sahibi, diğeri buluşun nasıl tescil ettirileceğini ve tarifnameyi bu yönde planlayan vekil. Bu iki tarafın sürece bizzat dahil olmadığı sadece mail ile haberleşmenin kurulduğu başvurular nihayetinde tescil ile sonuçlansa da muhtemelen koruma kapsamı yanlış ve eksik planlanmış olacaktır. NORMPATENT hem başvuru aşamasında hem de karşı görüş hazırlama aşamasında buluş sahibi ile bir araya gelerek, buluş sahibini süreç hakkında aydınlatarak işlem yapar.
Bu tip bildirimlerde LÜTFEN konusunda uzman biri ile toplantı talep edin. Talebinizin reddedilmesi halinde NORMPATENT'i arayarak destek isteyebilirsiniz. UNUTMAYIN başvurunuza sizin haberiniz olmadan yapılacak her müdahale, sizin mülkünüz olan patentinizin koruma kapsamını ve tescil edilebilirliğini etkilemektedir.